maandag 30 april 2012

Kip met een citroen in de buik.

Dit is een gemakkelijk gerecht wat geen lange voor bereiding  kent. Koop een hele kip. Liefst een 'label rouge', een scharrelkip mag ook. Een 'plofkip' gebruiken we niet.

Zet de oven op 200 graden en leg een coldpack op de borst van de kip voor ongeveer 30 minuten


Hierdoor wordt de borst koud en daarmee langzamer warm zodat de borstfilet ook lekker mals is als je de kip uit de oven haalt.

Wrijf zout op de kip. Prik gaatjes in een citroen en stop die in de buik. Je kan er nog van alles bij stoppen, zoals een bolletje knoflook of bosje dragon. Ik geef de voorkeur aan alleen een citroen.


De kip kan de oven in. Check na een half uur hoe het met hem gaat en bedruip hem met het eigen vet en vocht totdat hij een mooi goudbruin korstje heeft.


Lekker met sla en frietes. Maar ook heerlijk met citroen risotto of als basis in een kipragou. Kortom als je de basis goed hebt kan je alle kanten op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten