zondag 8 april 2012

wat eten we vandaag. het is pasen, dan eten we traditioneel eieren. Maar er is meer, ik heb lekkere asperges bij de boer gehaald. Met de eerst asperges van het seizoen doen we gewoon. Daarna gaan we oefenen om ze lekker verrassend bijzonder te maken. Het ultieme doel dit seizoen is te komen tot 3 verschillende bereidingen.

Gewoon: dat is schillen, de kontjes en de schillen bewaren voor de boullion.



De asperges zetten we weg in water. Met een beetje zout en een beetje boter. En we brengen ze aan de kook totdat ze lekker gaar zijn.


Voor de soep maken we eerst een roux van boter en bloem. hieraan heb ik de boullion toegevoegd tot we een mooie gebonden soep hadden.


De smaak was nogal flauw. Ik wil volgende keer de boullion meer inkoken en kijken wat dat aan de smaak verbeterd.


Het hoofdgerecht waren gekookte asperges. Met gestoomde aardappel, ham gekookt in boullion, jus van geklaarde boter en een salade van eieren van de eigen kippen. Het was een heerlijke paaslunch.



En wat dronken we erbij: Een heerlijke wijn uit Oostenrijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten