zondag 29 april 2012

Lekkere frieten.
Is altijd lastig. Kies een onhandig formaat aardappel


Schillen en wassen. Snijd deze in frieten. Je kan ze klein snijden dan krijg je franse frietes. je kan ze grof snijden dan krijg je vlaamse frietes.
Ik heb voor de vlaamse frietes gekozen.


De aardappels goed wassen zodat al het zetmeel van de buitenkant af is. Ze even laten liggen in het water. Dan is het zaak dat ze goed droog zijn.


Dan begint het voorbakken. Dit doe je op 150 graden ongeveer 5 minuten lang. Dan zijn de frietes mooi gaar. Dikke frietes hebben een langere garing nodig. Dunne een kortere. Hele dunne, de franse frietes hebben het voorbakken niet nodig.


De goud gele frietes kun je wegzetten totdat je ze nodig hebt. Daarna bak je ze af met het vet op 180 graden.


Je hebt nu een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Nog even zouten, mooiste is grof zout en dan opdienen met waar je ze maar bij wilt hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten