maandag 16 april 2012

Wat doe je met hamlappen

Hamlappen kunnen taai zijn als je ze bakt of braad. Er zijn uiteraard altijd keukenprinsessen die daar geen last van hebben. Mij lukt het zelden. Je kunt ze wel lekker gebruiken in de tomatensaus na wat voor bewerken. Je kook de hamlappen in varkens boullion.


Daarnaast fruit je een uitje, pers je een knoflook, en snij je tomaat in blokjes. Dit kook je door en pureer je. De hamlappen haal je uit het boullion en trekje tot draadjes vlees. Dit stoof je mee in de tomaten puree. Beetje op smaak brengen met peper, zout, eventueel met italiaanse kruiden.

Spagetti koken in de boullion, de tomaten saus eroverheen en kaas erover raspen.


Wat drinken we erbij is net zo belangrijk. Hierbij kan een heerlijke wijn uit italie.
Soms moet je jezelf verwennen. Dit kan met een Gelsaia van het huis Cecchetto. Heerlijk fruitig misschien een beetje te zwaar voor het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten