zondag 30 december 2012

Hachee van Kalfswangen.


Je heb nodig: uien, laurier, buikspek, azijn en rode wijn. Ik neem meestal een shiraz om een stoofpotje in te maken. Dit is namelijk vaak een stevige rode wijn.


Uiteraard heb je kalfswangen nodig. Zijn bij iedere slager te bestellen. Neem er een per 2 personen.



De wangen hoef je niet te pekelen. Je kan ze wat peperen en in bloem dompelen.


De uien, laurier en buikspek aanbraden in een pan.



De kalfswangen aanbraden in een andere pan.



Dan samenvoegen en even laten stoven. Dan de wijn en de azijn toevoegen en dit enkele uren laten stoven met het deksel op de pan.


Na enkel uren het vlees uitklaar trekken. je kunt het nu laten afkoelen en het weer opwarmen als je het nodig hebt.


Het is heerlijk met aardappel puree en rode kool en een glas rhone wijn.




proost en eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten