zondag 13 januari 2013

Spruitjes stampot.

Dit is in deze tijd een lekker bijgerecht. Gaat heerlijk bij een mooi stuk vlees zoals hieronder.


En het is ook nog eens super simpel te maken. Je schild en kookt aardappelen. Ik weet nooit hoelang dat moet. maar je prikt er gewoon met een vork in tot je vindt dat ze gaar zijn. Je maakt de spruitjes schoon. Dan bak je spekjes uit tot je een mooi laagje spekvet hebt.


Hierbij voeg je de spruitjes en laat dit even met het deksel op de pan stoven.


Na 5 a 10 minuten stoven, voeg je een beetje witte wijn toe. Dit mag een beetje zoute witte wijn zijn. Spruitjes smaken namelijk ook wat zoet. In de wijn laatje de spruitjes mooi gaar stoven.


Als ze gaar zijn dan doe je de spruiten en aardappels bij elkaar en stamp je het aan. Je kan dit zo grof of fijn doen als je wilt.


het resultaat is een heerlijk stampotje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten